VERKEERSPOPPENKAST [ HOME ]

In 1974 ontstond het initiatief om een verkeerspoppenkast op poten te zetten. Vanuit de damesclub van de politie Naarden en in overleg met de afd. 'Het Gooi' van Veilig Verkeer Nederland kwamen enkele dames bij elkaar en begonnen aan de klus.
In 1989 werd de 500ste voorstelling verzorgd. Iedere schoolweek trokken vijf dames erop uit naar één van de 80 basisscholen in Bussum, Blaricum, Naarden, Huizen, Laren, Muiden en Weesp om kinderen uit de groepen 3 en 4 op speelse wijze vertrouwd te maken met veilig verkeersgedrag.
Het vervoer van de attributen van de verkeerspoppenkast was in handen van de politie in Naarden. Dat gold ook voor de technische begeleiding van dit unieke project.
In die jaren zijn zo'n 30.000 kinderen op een heel ludieke manier in aanraking gekomen met de gevaren onderweg van huis naar school. De jubileumvoorstelling werd gehouden in de Rehobothschool in Naarden Vesting. Voor hun tomeloze inzet ontvingen de dames uit handen van de Burgemeester van Naarden J.A.N. Patijn de Koninklijke Onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau.